Saturday, 26 April 2014

Of assignments and Sarong.



It's almost the end  of the semester.

dan macam biasalah, assignment menggunung. But I have to admit it, some of it I really do enjoyed doing it. Just like this video assignment for our 'Culture' subject. Kami perlu kaji dan faham culture sesebuah tempat ni, and we got Bangsar as our research place. Apa yang menariknya Bangsar ni, ada Midvalley lah.

But that thought was before i did the assignment, lepas habis assignment ni, mata seolah-olah terselak sedikit hijabnya untuk lihat dengan lebih mendalam Bangsar ni. Banyak sebenarnya perkara yang kita terlepas tengok sekeliling kita, sebab konon terkejar-kejarkan sesuatu kan. Sekeliling tak pandang dah.

Heh.

Macamlah aku sedar kan, luckily, at the day of our final shooting for the video. Ada event Keretapi Sarong 2014. And yes, I've attend the last year event. sadly, kali ni punya event macam menghambarkan dan sedikit kecewa. Sebabnya, bila tahun lepas punya event jadi sebutan ramai, mulalah ramai orang yang nak join event ni. I know there's nothing wrong with that, but the participants is the 'wrong' part.

Bebudak muda, datang dengan agenda lain. bukannya nak promote pemakaian sarong pun, dok sibuk selfie setiap masa. Bila suruh nyanyi lagu rasa sayang pun lupa lirik.

Anjingnya.

and to top it off, the finale checkpoint. They play out loud music, when I say loud. Trust me, It is loud. Disco like loud, Dan semua orang mulalah menari. Pendapat lah kan, macam barat sangat lah abang. Tak bagus, naluri hati student IIUM ni memamg gini.

Seems like they forgot why are they organized the event at the first place. But don't worry lah, I'll still go to the  next year event. Maybe.

No comments:

Post a Comment